Kostillskott för kampsportare

kosttillskott

Kostillskott för kampsportare

Alla inom fitness som vill få mer styrka och ett starkare psyke borde prova på kampsport. Men det finns kanske inte tillräckligt med energi och lust, då är kosttillskott det bästa hjälpmedlet. För att få en riktigt bra utveckling av din kropp, styrka och psyke så brukar kosttillskott vara en bra idé att prova. När du tar kosttillskottet så skapar du en bra muskeltillväxt och fettförbränning.

Kosttillskott är både nyttigt och mättande

Det positiva med kampsport är att man arbetar med hela sin kropp, så man kan säga att hela kroppen tränas. Men om man vill ha ha ett bättre resultat så ska man inta 2-4 timmar kosttillskottet före träningen. Efter träningen är det bäst att äta kolhydrater och protein för att uppnå det bästa resultatet. Om du börjar tappa energi eller ork så kan du dricka en sportdryck och sedan efteråt så äter du proteiner och kolhydrater.

Vem kan då använda kosttillskott?

Det kan i princip användas av alla men den har ju många olika funktioner. Om ett barn har dålig aptit så kan man välja att ge hen ett allsidigt kosttillskott som innehåller mineraler och vitaminer men för vuxna så finns det mycket mer att välja på. Ett kosttillskottet kan användas på många olika sätt beroende på orsak eller att bara sätta fokus på muskelmassan och ett starkare psyke för dig. Kolhydrater och protein ger bäst resultat.

Kolhydrater, protein och glykogen

Sammanfattningsvis för att uppnå det bästa resultatet med din kampsport är att inta ett dagligt intag av kolhydrater och proteiner eftersom kolhydraterna lagras i kroppen. Glykogenet är ett ämne som finns i lever och muskler och det som är särskilt värdefullt för en kampsportare eller en tränare i sig är att ha tillräckligt av muskelglykogen eftersom det har ett direkt samband med din prestationsförmåga.

admin