GAL Licens

GAL Licens

Alla som tävlar internationellt i taekwondo måste ha en GAL– Global Athlete License. Detta enligt föreskrifter från WT, World Taekwondo, som är det internationella förbundet för taekwondo. De som planerar att tävla utanför Sverige behöver också ett WT event pass, något som införskaffas i samband med ansökan om GAL. Det är administratören för varje förening som väljer om utövaren ska ha ett WT event pass eller inte.

Skillnad i kostnad

Om man inte planerar att delta i internationella tävlingar, utan endast vill delta i tävlingar i Sverige som inte ger rankingpoäng internationellt behövs inget WT event pass. Detta är oftast fallet för nybörjare. Om man inte har ett WT event pass på sin GAL innebär det också en lägre kostnad. Med event pass kostar en GAL nämligen 50 €, medan endast en GAL kostar 10 €.

Så ansöker du om GAL

Administratören som är utsedd av klubben kan via https://stuswe.simplycompete.com ta bort, lägga till och förnya medlemmar. Det är också föreningen som betalar kostnaden för licenserna för internationella tävlingar och betalningen sker direkt i systemet. Korten skickas sedan till kansliet, som i sin tur delar ut dem till föreningarna. För att licenserna ska kunna godkännas är det viktigt att utövaren i fråga loggar in och godkänner ”Waivers” under Simply compete.

GAL och WT event pass för internationella tävlingar

För att få delta i internationella tävlingar kräver WT att man har en GAL samt ett WT event pass. Ansökan av dessa sköts av föreningens administratör. Om man planerar att endast tävla i Sverige utan internationella rankingpoäng eller är nybörjare behöver man inte ett WT event pass. Om man väljer att inte ha ett WT pass på sin GAL kostar det 10 €, medan en GAL med ett event WT kostar 50 €.

admin