Fler tjejer inom kampsporter

allt fler tjejer inom kampsport

Fler tjejer inom kampsporter

Hälsa och träning har kommit att bli en del av vardagen för många människor. Gymmet är dock inte för alla och det har blivit vanligare att folk testar på nya träningsformer. Kampsporter har blivit allt mer populärt och det har lett till att allt fler tjejer har börjat träna kampsport

Taekwando vinner mark i Sverige

Det är en bra träningsform för den som vill ha bättre självkänsla och självförtroende då man blir starkare i både kropp och själ. Taekwondo utövar man genom att göra slag och sparkar mot kuddar eller så kan man göra det i luften för att fokusera på sin teknik. Det kan också ha varit en orsak till ett ökat intresse bland tjejer då träningen kan leda till att de känner sig säkrare när de exempelvis promenerar själva.

Capoeira – kampsport till musik

Du har kanske sett kampsportsutövare som omges av personer med olika instrument. Då är det sannolikt den afrobrasilianska kampsporten capoeira som du har sett. Capoeira är inte så känd som andra kampsporter bland dem som inte utövar sporten, men är för den sakens skull ingen liten sport. Den här typen av kampsport kännetecknas av att utövarna är i ständig rörelse och det ingår även hjulningar och handstående.

Kampsport – fysisk och mental träning

Kampsport är ett bra sätt för personer i alla åldrar att träna smidighet och kroppskontroll. Förutom den fysiska träningen ingår det även att lära sig att fokusera på den uppgift som man har framför sig och att kontrollera sitt humör. Det gör att många ser kampsport som lika välgörande träning som tai chi, qui gong och yoga. I takt med att intresset för kampsport har ökat har även fler flickor och kvinnor börjat träna olika typer av kampsport.

admin