The Taekwando Game

thetaekwandogame spel

The Taekwando Game

Har du hört talas om mobilspelet The Taekwando Game? Mannen bakom det omåttligt populära spelet är Oskar Eklund, som själv har tränat taekwando i över 30 års tid. Han är till och med dubbel svensk mästare i sporten. När han insåg att det inte fanns något taekwando-spel på marknaden tog han saken i egna händer.

1,2 miljoner laddningar

The Taekwando Game är ett spel till mobilen och finns att ladda ner på både Google Play och App Store. I dagsläget har spelet cirka 1,2 miljoner nedladdningar. Förutom det har spelet fått fina recensioner av bland annat Aftonbladet. Det kostar nio kronor att låsa upp delar av spelet, men i övrigt är det gratis. För ett så roligt spel är det en mycket liten summa!

OS-regler i spelet

Tanken bakom The Taekwando Game var att det skulle vara enkelt och underhållande, men samtidigt anpassa sig efter riktiga OS-regler inom sporten. Oskar Eklund ville också att spelet skulle vara realistiskt, och därför spelades det in i en motion capture-studio. Spelet släpptes på företaget Hello There, som har funnits sedan 2009 och vars VD och ägare är Oskar Eklund själv.

Roligt spel utan reklam

The Teakwando Game passar de flesta, och alltså inte bara personer som själva utövar sporten. Att ladda ner spelet går snabbt och det innehåller ingen reklam. Såväl kinesiska som koreanska företag blev genast nyfikna på spelet, så trots att det har funnits ett tag nu är framtiden fortfarande ljus. Testa och avgör själv om du tycker spelet är värd all uppmärksamhet.

admin