Taekwondo som dataspel

takwondo spark

Taekwondo som dataspel

Taekwondo är en modern kampsport från Korea som bygger på shotokan-karate. Sporten är nästan helt baserad på sparkar och det är svårt att ta poäng med knytnävsslag. Teknikerna är dynamiska och dramatiska vilket gjort att taekwondo blivit en populär stil att blanda in i actionfilmer och fightingspel. Frågan är, när kommer det första renodlade taekwondospelet?

Taekwondo, möjlig e-sport?

Idag finns det inga dataspel som endast fokuserar på taekwondo, men sporten finns representerad i massor av fightingspel och i UFC-serien som har flera drag av e-sport man kan tävla i och även en gren i esport man kan oddsa på likt det betting på pubg existerar. I samband med MMA:s ökande popularitet har fler också fått upp ögonen för andra kampsporter så som judo, boxning och brasiliansk jiu jitsu. Av alla dessa skulle taekwondo förmodligen göra det mest spännande spelet eftersom det är så dramatiskt att se på.

Vill du testa kampsport?

Det finns massor av klubbar där totala nybörjare kan testa olika kampsporter. Om du tycker att snurrande sparkar är häftigt men inte lika gärna vill bli träffad av en sådan i huvudet kan du också testa ett fightinginspirerat dataspel eller kolla på timme efter timme av videoklipp. Ett svenskt företag har dessutom fått uppbackning av World Taekwondo Federation att utveckla ett e-sportspel med taekwondo som utgångspunkt.

Rolig och utvecklande kampsport!

Denna växande kampsport ska nu bli en e- sport, vilket många tycker är spännande. När denna e- sport kommer hållas kommer taekwondo bli större än någonsin förr, vilket många taekwondo utövare tycker är roligt. Kampsport överlag är en snabbt utvecklade sport och vem vet vilken kampsport som härnäst kommer göra ett genombrott som detta. Så samla dina kompisar och prova på Eklunds spel eller ta en lektion, detta kanske är erat nya intresse?

admin