Taekwondo Klubb Viking

Taekwondo Klubb Viking

En av de största taekwondoklubbarna i Stockholmsregionen är Taekwondo Klubb Viking med sina cirka 250 medlemmar. Klubben grundades 2009 i Jordbro men har idag träningslokaler på ett flertal orter kring huvudstaden. De är registrerade hos RF och STU vilket innebär att alla medlemmar är försäkrade och kurserna hålls av utbildade instruktörer.

Barn- och vuxengrupper

Taekwondo Klubb Viking har träningar för både nybörjare och vuxna. För att börja träna måste deltagaren skicka in en intresseanmälan och det gäller oavsett om den sökande är junior eller senior. Intagningarna sker året om med reservation i mån om plats. Det händer att grupper blir fulla och då kan den sökande få vänta en termin. Alla medlemmar i Taekwondo Klubb Viking har rätt att tävla i WTF och det gäller både nationellt och internationellt.

Medlemmar i STU och RF

Som idrott- och taekwondoklubb är det viktigt att vara medlemmar i RF och STU. RF betyder Riksidrottsförbundet och STU Svenska taekwondo unionen och genom att vara medlem i dessa organisationer blir medlemmarna automatisk försäkrade, får rätt att delta i tävlingar och vetskap att ledarna har korrekt utbildning. Föräldrar är välkomna att titta på ett par gånger då barnen tränar i tkd kids men undanbeds att följa varje träning.

En populär klubb

Sedan Dario Jovic grundade Taekwondo Klubb Viking 2009 har den vuxit både vad det gäller lokaler och antalet medlemmar. Idag finns det exempelvis möjlighet att träna i Nynäshamn såväl som på Dalarö och i Vega. Nya medlemmar är välkomna att prova på ett pass gratis men därefter tillkommer terminsavgift. Eftersom trycket kan vara stort med många nya medlemmar måste en intresseanmälan göras även inför gratispasset.

admin