Taekwondo Föreningen JSK

Taekwondo Föreningen JSK

Taekwondo Föreningen JSK har funnits sedan 1979 och har vunnit både internationella och nationella tävlingar i både Kickboxning och Taekwondo. Sedan 80-talet fram tills idag har TKD föreningen JSKs medlemmar haft en plats i Svenska landslaget. Det som skiljer JSK från andra föreningar är att när medlemmarna uppnått svart bälte börjar de träna andra stilar för att förbättra Taekwondon.

Höga krav för att få svart bälte

Master Cho Yong-Oh som grundade föreningen har hela tiden fokuserat på kvalitet. Den måste gå före allt annat. Han lade grunden för ett djupt och brett kunnande inom sporten, bland annat genom att ha väldigt strikta och hårda krav på svart bälte. För att få svart bälte i JSK, måste du bemästra bland annat grundtekniker, självförsvar, hopp-sparkar, tävlingstekniker, Krossning och Pomse. Master Cho Yong-Oh och JSK har ett ledord som lyder – Respekt – Att vara klubbvänner innan, under och efter passet.

Taekwondo är en av de populäraste kampsporterna

De flest har hört talas om Taekwondo men vet kanske inte exakt vad det innebär. När du tränar Taekwondo får du lära dig ca 50 olika självförsvarstekniker, ett tio-tal olika slagtekniker och mycket mer. Det viktigaste elementen av Taekwondo är kondition, explosivitet, snabbhet, balans och koncentrationsförmåga. Det är som du ser mycket att ta in, men allt bygger på samma grund. Precis som andra kampsporter ökar svårighetsgraden på träningen för varje nivå.

Taekwondo är till för alla

Vem som helst, både unga och gamla kan börja träna hos Taekwondo Föreningen JSK. Det kanske verkar som det är mycket att lära sig, men faktum är att kampsporter ökar självsäkerheten samtidigt som du mår bra av träning. En av fördelarna med sporten är att du förbättrar ditt psykiska välmående samtidigt som du lär dig mycket om dig själv, dina rädslor och aggressivitet.

admin