Populära kampsporter

kampsport skurup

Populära kampsporter

Kampsport är det gemensamma samlingsnamnet för en mängd olika sporter som innehåller närstrid. Kampsport är mycket populärt i Sverige och intresset ökar stadigt med fler och fler utövare för varje dag som går. De kanske mest traditionella kampsporterna är boxning, brottning karate och jiu-jitsu men det finns många fler varianter att välja mellan.

Hitta en kampsport som passar dig

Kampsport ger överlag bra träning för hela kroppen. Du blir starkare, får bättre balans och ökad självkontroll när du tränar kampsport. Det viktigaste är att du hittar den kampsport som passar dig. Kickboxning liknar vanlig boxning men här får man även lov att använda sparkar. Kickboxning passar dig som vill träna hela kroppen och bli starkare samt mer uthållig. Muay thai, eller thaiboxning, är en annan kampsport som stadigt får fler och fler utövare.

Är kampsport farligt?

I kampsport används skydd i olika utsträckning för att minimera risken för skador. Det finns självklart även regler som måste följas och generellt sett är kampsport inte farligare än någon annan idrott. Brasiliansk jiu-jitsu har sitt ursprung i judo och är till största delen en markkampsport där man brottar ner sin motståndare med olika tekniker. MMA, Mixed Martial Arts, är en blandning av olika kampsporter där det är tillåtet med slag, sparkar och knän mot både kroppen och huvudet.

Passar kampsport för alla?

Kampsport utövas sedan många år av både män och kvinnor, unga som gamla. Sporten passar alla eftersom man tränar efter sin förmåga. I kampsport tränas fysisk uthållighet, styrka, koordination samt balans och det är träning som alla har nytta av för sitt välbefinnande. Den som tror att kampsport bara är en sport där män slår och sparkar varandra har missuppfattat det hela, kampsport är mycket mer än så och dess ständigt ökande popularitet vittnar om detta.

admin